Dagens musikkvideobonanza er todelt.

Del 1: komparativ analyse av Earl Sweatshirts «Chum»

Han der Earl var mye av grunnen til at den der Odd Future-hypen tok av i første omgang, når denne videoen tok av på nettet. Så forsvant han på mystisk vis, sendt til boot camp på Hawai av sin mor skulle det vise seg.

Han dukket opp igjen i våres, tidsnok til å stikke hodet frem på en av årets låter. Nå har han fått egen platekontrakt, uavhengig av Odd Future, og skal ut med et album med imponerende gjesteliste snart.

Videoen til den nye singelen «Chum» er kanskje ikke like oppsiktsvekkende/sjokkartet som debuten, men lover allikevel godt. Og vi velger å peke mot to visuelle knutepunkter (om du vil), det ene nokså åpenbart:

Videoen til The Pharcydes «Passin Me By» er en klar referanse, med oppnedtrikset (og måten det brukes til å understreke sangens sårbare, lett fremmedgjorte tone – ikke mindre relevant i forhold til Earls låt).

Den deler selvsagt også kjennetegnet at den er skutt i svart/hvitt, men kameraføring og lyssetting sender mine tanker i en helt annen retning. Forsterket av introen med den padda…

Jeg finner det ganske umulig å ikke tenke på Charles Laughtons mesterverk «The Night Of The Hunter» (1955) – som den dessuten deler en slags grunntematikk med: forlatte og sårbare barn.

Nå over til litt lettere stoff. Eller … er dette egentlig desto mer bekmørkt??

Del 2: MARCO TASANE-KAVALKADE!!

Såvidt jeg har forstått det er Marco Tasane en estisk stripper bosatt i Finland, hvor han de siste årene har forsøkt å skape seg en popkarriere. Uten særlig hell.

Denne uken kom en ny video, til låten «Geisha».

Grunn god nok til en liten kavalkade på fredagskvelden!