Det viktigste først. Hvorfor har ikke denne, som har vært ute noen uker allerede, gått apeshit viralt i status- og twitterfelt til folk jeg kjenner? Dette er jo den beste popvideoen på år og dag?

Kan det være fordi folk føler seg hevet over svensk stekar/fjasehouse? I så fall: gå i en kiosk og kjøp svenske Cafè og les Jan Gradvalls tisiders reportasje om Swedish House Mafia. Helst også (min svenske Comoyo-kollega!) Fredrik Strages grundige sak om Avicii i Icon for en liten stund siden.

Eller denne lille kommentaren fra Andres Lokko i Göteborgs-Posten forrige uke. Svenskene ass. De har skjønt det. Men det er ikke bare svenskene som har skjønt det. Det har også Peter Huang, som har regissert denne videoen. Et navn å se opp for. Spør du meg fanger nemlig hans video opp EKSAKT de følelsene, de drømmene som trigges hos mange når de hører denne musikken.

SPOILER ALERT: «punchlinen» på slutten kan kanskje føles litt teit, forutsigbar eller overflødig, men jeg synes det er selve prikken over i’en: idet låta fader ut, treffer virkeligheten med full kraft.

Ja ja. Apropos pop.

ELLER VAR DET PUPP?? Ho ho. Så festlig jeg var der. Uansett – i lanseringen av sin KONTROVERSIELLE (?) nye video har Sandra Kolstad blant annet understreket forskjellen på «the naked» og «the nude», at hun ikke spiller på sex, at nakenheten en del av en fortellingen og uttrykket, og at den symboliserer en ekstrem sårbarhet.

Men det ble nå mange puppesjokkoppslag og god promo ut av det allikevel, nakenstunt eller ei. Kjøyr debatt/grei ut på 12 000 tekn om skilnaden teori/praksis.

Mens du først er igang: skriv en komparativ, kunsthistorisk analyse av dette mesterverket:

Fyttichatta! Beste jeg har sett i hele år. Bortsett fra den til Avicii.

Til sist:

Har sett litt urovekkende mye på denne finske konsertkortfilmen de siste dagene. Det er noe hypnotiserende med den bikkja som kommer inn på ca 00:30. Minner litt om denna karen.