I går hadde årets mest usannsynlige comebackkids, Equicez, sin comebackkonsert på Blå i Oslo.

Der sku en ha vøri, om en itte satt på en balkong i Sørspania i 30 grader og solskinn med en caña i hañda og, eh, «jobbet». (#snikskryting)

Konserten bød også på forhåndsvisning på duoens andre video av året, men den fikk vi ikke lov til å vise for dere. Døvt. Derimot fikk vi El Axel og Cast (Zoobon? MF? Ekke sikker i 2012) sine tre ALL TIME favorittrapvideoer – i universet.

Vi ba egentlig om en setning eller to som forklarte hvorfor også. Det fikk vi ikke. Men når vi så de tre videoene de hadde plukket ut for oss var det greit allikevel. Disse trenger ikke noen kommentarer.

NWA«100 Miles And Running»

2PaC «Trapped»

Dr Dre «Let Me Ride»

BONUS: Equicez‘ comebackvideo fra tidligere i år:

BONUS II: dengang da, altså 2003. Trivia: ikke bare en av de aller første musikkvideoene til selveste Ray Kay. Inneholder dessuten en gjesteopptreden fra selveste undertegnede (2:25).

Om noen skulle lure: min rolle som representant for den utskjelte MUSIKKPRESSA var helt frivillig og klarert – i motsetning til den fuckefingeren som kom opp i bakgrunnen der, fra min såkalt «gode venn» DJ Nuhh. Siste gangen jeg stolte på han fyren der når det gjaldt noe som helst, ass.