Det største først: Justin er ikke bare ute med ny skive, men med ny video også. Og om du tror vi snakker om Biebz, kan du likesågodt lukke dette vinduet og scrolle deg dit pepper’n gror.

Justin Timberlake – «Mirrors»:

Leker ikke butikk med videoene sine, han Timberlake. Forrige video var det David Fincher som sto for, mens «Mirrors» er regissert av veteranen Floria Sigismondi, som for alvor slo gjennom som musikkvideoregissør med Marilyn Mansons «The Beautiful People» (!!).

Death Grips – «Lock Your Doors»:

På den andre siden av skalaen, men morsomt nok på samme multinasjonale plateselskap (sånn har det blitt i 2013!), finner vi de hypede støyrapperne Death Grips. Ikke noen stor fan personlig (skal det først være støyrap er CX Kidtronik mye gøyere!), men den nye videoen deres er verdt å poste. Den er nemlig spilt inn utelukkende ved hjelp av kameraer festet til bandmedlemmenes ansikter, under en konsert på SXSW nylig. Spenstig. Og ganske masete.

Vampire Weekend – «Step»:

Sånne der «lyric videos» blir bare mer og mer avanserte – løse rykter ville ha det til at selveste Wes Anderson har regissert Vampire Weekends siste av sorten. Det kan jeg imidlertid ikke finne noen bekreftelse på, så jeg tror ikke det stemmer, men det KUNNE nesten vært ham. Både videoen og (faktisk) låta lener seg uansett til det Andersonske. Men mer enn bare det: «Step» er også en slags uoffisiell cover av en uutgitt Souls Of Mischief-låt fra 1993 – whoa.

Wu-Tang – Polar Bears:

Strengt tatt ikke en musikkvideo i tradisjonell forstand, men man får jo aldri nok av isbjørner. Eller av WU-TANG!