Først og fremst har dette vært en stor uke for heimstadsdiktning i norsk hip hop.

Don Martin & Tommy Tee – «Nilsen»:

Litt synd at Martin benytter anledningen til å gi enda mer luft til Norges mest oppblåste ego, i stedet for å nikke med hatten til Christopher. Men vi driter i å bitche.

Du vet at du har gjort noe riktig når den første parodivideoen til låta di kommer to dager etter at den ofisielle videoen ble sluppet.

Sidebrok – «H.O.V.D.E.B.Y.G.D.A.»

Fra det urbane til det rurale: Sidebrok (!) gjorde også et slags comeback denne uka, med mer heimstadsdiktning. Rett og slett veldig sjarmerende spørru meg!

Phoenix – «Entertainment»

Apropos comeback. Franske Phoenix var en stund kjente for å være veldig glade i å gå på bar i Oslo. Satser de på å bli «Big in Japan» med nye singelen sin? Vi liker uansett fortsatt å høre på musikken deres på bar i Oslo.

Earl Sweatshirt – «Whoa»

OK, lufta gikk litt ut av den der Odd Future/Golf Wang-ballongen. Men vi liker fortsatt Earl, og er spent på debutalbumet, som skal være rett rundt hjørnet. Og vi ELSKER hun ballerinaen i videoen.

The Knife – «A Tooth For An Eye»

Hadde STORE problemer med den masete, utstudert antikommersielle førstesingelen til det kommende albumet til The Knife, og enda større problemer med den beyond tåpelige videoen. Men hey, dette var faktisk fint.