Ny måned! Og ny musikkvideobonanza. Vi starter med en av ukas mest omtalte:

The Knife – «Full Of Fire»:

«Let’s talk about gender, baby», som det messes mot slutten her. Øh, OK. Men jeg skjønner ikke helt HVA dere prøver å si om kjønn/kjønnsidentitet eller kjønnspolitikk her assa. Fattige lesber er kule, rike heteroer er døve?

Videoen er regissert av den berlinbosatte (ha ha!) svenske regissøren Marit Östberg, tidligere kjent for sitt bidrag til queer/feminist-pornoeksperimentet «Dirty Diaries».

Maya Vik – «Bummer Gun»:

Maya Vik har vært i London med sin faste visuelle samarbeidspartner Pål Laukli. Resultatet er kanskje ikke like queer eller edgy som The Knife, men ganske stylish!

Animal Collective – «Applesauce»:

Animal Collective har fått selveste Gaspar Noé til å regissere sin nye video – som har medfølgende bruksanvisning: skal sees i mørket med alle lysene slukket.Jada masa.

Ganske trippy greier okke som. Med nikk og lån fra kunstfilmpioneeren Paul Sharits:

Tusmørke – «Salomonsens Hage»:

Bor du i Oslo? Gå og se Tusmørke på Revolver i morgen – et band som også musikalsk og ideologisk sett låner mangt fra samme film som de har klippet sammen denne videoen fra. Altså Robin Hardys «The Wicker Man». Og om du nikker ved synet av den referansen, må du stikke og se dem om det så koster deg en flybillett.

Definite, Espen Skauen og Kjartan Gaulefos – «Dropp Inn»:

Ubåt – «Ting Tar Tid»:

Dobbel dose norsk ryggsekkrap; Definite med en i grunnen ganske rørende hyllest til det rivningsklare huset som i et drøyt tiår var mentalt og fysisk hjem for en laaaang rekke norske hip hop-personligheter i kretsen til Definite, Don Martin, Jester og dem.

Oddsene er relativt store for at også du en eller annen gang har vært på fest der og at det var ganske trivelig. Ubåt, kjent fra Pen Jakke (!), beviser på sin side at norsk keeping it real-rap anno 2013 kan være mye mer surrealistisk enn du ante at det kunne være.

Med litt hjelp fra sidekick Pablo (Pækkis, som noen vil huske fra denne kultklassikeren).

Walking In The Rain («official» music video):

Apropos «uventet surrealistisk».