Justin Timberlake «Suit And Tie» (Lyric video):

Når Justin sånn plutselig vendte tilbake til musikken (etter en nokså middelmådig mellomkarriere som skuespiller/internettmogul) forrige mandag, sa de fleste «OK, men ikke helt der oppe med gamle høydepunkter». Inkludert meg selv, og så vendte jeg oppmerksomheten min mot den mandagens andre store overraskelsslipp på musikkfronten.

I mellomtiden har Justin solgt flere eksemplarer av låta «Suit and Tie» enn han noensinne har gjort av noen låt på en uke før. Jøsseball! Synes fortsatt det er en tre-ti låter i katalogen hans som topper den, men den har vokst litt på meg også.

Og den nye, offisielle «videoen til teksten» er i hvert fall en av de beste i sin sjanger, noensinne!

Marvellous Mosell -«Dansk Ninja Turtle Rap»

Den danske kultrapperen Marvellous Mosell er ute med et nytt, ganske selvforklarende spor. Om det ikke er selvforklarende nok for deg, sjekk den enda mer selvforklarende videoen. «Toilettvand og sæbeskum»!!

Droop-E feat. Nite Jewel & J-Stalin – «N The Traffic»

Droop-E er sønn av evigunge (ja faktisk, hvor mange rappere på 45 kan lage låter som dette?) E-40, fikk sin platedebut som produsent for pappa, og har siden blant annet sluppet en glimrende EP basert på låter av Sade, som du kan laste ned her.

Vi liker fyren, og videoen til hans nye singel oppsummerer på mange måter den mellomposisjonen han inntar musikalsk sett, med gjestespill fra såvel hipsterne i Nite Jewel som den gatebaserte Bay Area-rapperen med det snodige navnet J-Stalin (jepp, oppkalt etter bartefar!).

Evil Nine feat. Danny Brown -«The Black Brad Pitt»

Apropos hipstere, rappere og hipsterrappere: Danny Brown er en av ytterst få av den sistnevnte sorten som faktisk kan rappe. Sånn på ordentlig. Nylig ble han bekreftet til Øyafestivalen i Oslo i august, hurra!

Vi feirer med ny, spooky video – litt Joseph Kony/Idi Amin-vibber?

Shogu Tokumaru -«Katachi»

Litt mye hip hop? Kanskje. Vi runder av med litt flummig J-Pop, da.