Da var den tiden igjen!

Jay-Z & Justin Timberlake – «Holy Grail»

Jay-Z fortsetter å gjøre dealer med gigantfirmaer og plassere gjennomdøve, utdaterte (og ganske hvite) popkulturreferanser på låtene fra sitt siste album.

Denne gangen får videoen til «Holy Grail» premiere på Facebook, som første musikkvideo noen sinne. Mens Jay-Z og produsent Timbaland får kompis Justin til å synge en ekstra klein «hyllest» til Nirvana. Huffesen.

Vil du ha en rap/R&B-duett som låner fra Nirvana på den REKTIGE måten anbefaler vi denne:

Mens ukens klart beste raplåt produsert av Timbaland, med Justin Timberlake på hooket, helt klart er denne.

Phoenix – «Entertainment»

Si hva du vil om den siste skiva til Phoenix, men det er etterhvert en ganske imponerende serie oppfinnsomme videoer de har sluppet.

Her fremføres «Entertainment» foran slottet i Versailles – går det an å bli mer fransk? – filmet med noen temmelig luftige kameravinkler!

Se også denne, hvor Phoenix lærer sine nye oppvarmere Haim noen (ganske saftige) franske gloser.

Belle & Sebastian – «Your Cover’s Gone (miaoux miaoux mix)»

Fra det erkefranske til det erke- …, øh, storbrittaniske? Skotske Belle & Sebastian er ute med en ny samler med b-sider og rariteter, og har i den anledning laget en video til en gammel remix – og fått med seg Hannah Murray fra «Skins» og «Game Of Thrones» som skuespiller!

Danny Brown – «ODB»

Shit, det går jo knapt nok en eneste uke uten en ny Danny Brown-video.

Denne uken: «ODB», til ære for at Browns kommende album «OLD» har fått en releasedato: 30. september.

Jan Bøhler – «Groruddalen»

Vi kommer ikke utenom Jan Bøhlers muskuløse hyllest til hjemdalen altså, selv om vi forsåvidt har dekket den bredt i denne spalten allerede.

I morgen fremfører han den live i en «litt mer rocka versjon» sammen med bandet Oslo Faenskap, på gratisfestivalen Granittrock. På Grorud, så klart.

Og hvis Bøhler ikke heelt er din kopp med te -her er et par alternative Groruddalenanthems: