Gratulerer med dagen – og med FLAGGET! Kremt. Vi lar vel den debatten ligge, dagen i dag handler om pølser og brus. Og en samling av de mest nasjonalsosial .. unnskyld, NASJONALROMANTISKE videoene som noensinne er produsert i Norge.

Sissel Kykrjebø, Steinar Ofsdal, Kringkastingsorkesteret (KORK), Egil Monn-Iversen m.fl. – pauseinnslag, Eurovision Song Contest 1986, Bergen:

Denne burde vel være ganske selvforklarende? Om vi ser bort fra at det alltid er et lite spørsmål om bergensere er patrioter eller utelukkende lokalpatrioter, da. Ikke et så rent lite spørsmål heller, når vi tenker oss om etter å ha sett denne ferdig.

Darkthrone «Too Old Too Cold»

Ted/Nocturno Culto fra Darkthrone skal visst være aktuell som hovedrolleinnehaver i en kommende black metal-zombie bikerviking-film. Modig valg i og for seg, for det er ikke mange musikkvideoer Ted og Fenriz har stilt opp i gjennom tidene.

Denne er vel unntaket. Og fyller helt klart kriteriene for å være med her! Litt i samme bane, men kanskje for de som heller litt mer mot kake enn mot kneip; sjekk samtlige videor med Immortal.

Arnfinn Hugo Stenberg «Norge i rødt hvitt og blått»

Fra «ondt» til «ondere»: mer mat for våre innlandshjarter.

People  – «Talk To Me»

People besto av Tore Holm og ringrev Torstein Bieler (Ute Til Lunch, Sons Of Angels etc). I videoen forsterket med Anette Stai, i bunad, og en overdose norsk natur representert ved Stryn.

a-ha «Lifelines»

Forholdsvis fun fact: denne videoen er satt sammen med klipp fra naturdoku-semiklassikeren «Året gjennom Børfjord» fra 1991, som du kan se ca halvparten av i rævva VHS-kvalitet her.

Alexander Rybak «Roll With The Wind»

Men selvsagt må det komme en kjepphøy «utlending» og toppe hele driten. Damn you, Rybak. Dette er umulig å overgå.