Ny fredag, ny musikkvideobonanza!

Litt slapp uke, uten de heelt store slippene. Med et vesentlig unntak…

Lady Gaga – «Applause»

Jepp, Marina Abramovics desidert minst frastøtende kjendisvenn er tilbake, nytt album på trappene og ny video. Noe som er en begivenhet selv for de av oss som ikke er overvettes begistret for musikken. Serr, mye moro for alle referansenerder.

Erlend Øye – «La Prima Estata»

OK, tidligere Kings Of Convenience-medlem Erlend Øye sin gjenoppstandelse som italiensk schlagersanger (!) er kanskje ikke like oppsiktsvekkende eller iøynefallende (kanskje derfor det har tatt oss noen uker å i det hele tatt bli oppmerksom på denne videoen), men det er definitivt sjarmerende!

SD feat. Danny Brown – «New World Order»

Danny Brown, som nylig besøkte Øyafestivalen, er i ferd med å bli kongen av lett overraskende gjesteopptredener. Her sammen med den relativt obskure Chief Keef-kompisen SD. Hør også: denne. Se også denne:

Yoguttene – «Dino $aurer»

Kremt, apropos rapvideoer med overraskende gjesteopptredener

Nico – «Chelsea Girls»

Vi trår til med en musikkvideoklassiker regissert av selveste Andy Warhol, til ære for ukens mest profilerte samvittighetsfange Chelsea Manning.

Vi salutterer navnevalget -og lurer på om det faktisk kan ha en viss sammenheng med nettopp denne sangen, med tanke på bakgrunnen?