Smil og le, Dag. Det er fredag! Det betyr musikkvideoer.

Arctic Monkeys – «Why’d You Only Call Me When You’re High?»

Ny video fra de lett avdankede britene Arctic Monkeys. Hvorfor skal vi bry oss om det? Vel, fordi Arctic Monkeys ALLTID har gode videoer – vi snakker om et band som Stephen Graham slo gjennom som skuespiller i en video for liksom.

OK, denne er kanskje ikke heeelt på det nivået, men setter allikevel stemningen for en grå høsthelg på eksemplarisk vis.

Childish Gambino – «Clapping For The Wrong Reasons»

Hva skal man kalle dette da? Musikkvideo, kortfilm, mellomting, lett intetsigende?

Childish Gambinos nye klipp er i hvert fall den mest arty videoen en rapper har sluppet siden Kanye West dro til Tsjekkia og leide inn ballerinaer (men glemte å leie koreograf).

Beach House – «This Must Be The Only Fantasy»

Og apropos musikkvideoer som ikke heeelt er musikkvideoer – Beach House har laget musikk til en kortfilm for motehuset Rodarte, med skuespiller Elijah Wood og supermodell Guinevere van Seenus. (F)arty greier.

SchoolBoy Q feat. Kendrick Lamar – «Collard Greens»

SchoolBoy Q er nestemann ut med eget album fra Black Hippy-gjengen, og i tilfelle du skulle ha glemt det har han sørget for å få med seg gjengens definitivt mest profilerte medlem Kendrick Lamar i sin nye video.

Fett (men det er FORTSATT Ab-Soul sin major label-debut jeg er mest spent på …).

Blue Öyster Cult – «Godzilla» (live 1977)

TIl sist – hvil i fred til Blue Öyster Cult-tangentmann og rytmegitarist Allen Lanier. Ooooh no, they say he had to go (litt for respektløst? Unnskyld).