Vi begynner i den dekadente skandinaviske undergrunnen denne uken.

Man Tear – «Outside Amore»

Vi har faktisk skrevet om Man Tear her på siden før, da i forbindelse med vokalist Johan Jonasons prisvinnende (og flotte!) kortfilm «Dance Music Now». Nå har singelen deres fått en video også, litt overraskende IKKE regissert av Jonason.

Men den er fin okke som (selv om jeg sliter med å skjønne hva som egentlig foregår – kryptiske greier).

Emile The Duke – «I Miss That»

Vi holder oss i undergrunnen – litt nærmere hjemme finner vi mannen som Yoguttene ganske presist har utropt til «RAP$PILETS KRISTOFAR WALKEN» – Emile The Duke. Kjent for sin egenartede tilnærming til rapsjangeren, og for sine eksentriske videoer. Den nye er intet unntak.

James Blake – «Overgrown»

Innrømmelse: jeg synes James Blake lager verdens kjedeligste musikk. Dessuten bruker han like overdrevent mye romklang som produsentene til Bjørn Eidsvåg i 1994 – AAAARGH. Men jeg vet at ikke alle er enige med meg i det, og den nye videoen hans er jo velskutt. Dessuten er den faktisk helt OK den låta med RZA på den nye skiva hans.

En eller annen pretensiøs jævel har lagd en fanvideo til den med noen klipp fra Wong Kar-Wais «2046» på YouTube:

Jesse Ware – «Imagine It Was Us»

Digger stemmen til Jesse Ware selv om hun også lager litt for kjedelige plater. På den nye låta og videoen sin har hun tatt på seg klubbdivaskoene, både billedlig og bokstavelig talt. Det er forsåvidt et tiltak jeg støtter, selv om videoen ser litt ut som queerparty på Hard Disk Cafe.

Daft Punk l Random Access Memory l The Collaborators: Nile Rodgers

Enda en discolegende blir intervjuet i forbindelse med sin gjesteopptreden på den kommende Daft Punk-skiva, som forøvrig skal lanseres på en landbruksmesse i Australia – de er så alternative atte!

Siden forrige fredag har også New Jersey-houseprodusenten Todd Edwards (som fikk mange nye venner når han var innom Oslo for å spille skiver sist høst!) fortalt om sitt bidrag til «Random Access Memory».

Men nå har turen kommet til SELVESTE Nile Rodgers, kjent fra Chic! og sine år som superprodusent på åttitallet. Han har med seg gitaren sin og riffer i vei med eksempler mens han forteller en kortversjon av sin musikalske og personlige reise i dette ganske nydelige intervjuet.

Hvis du KUN er interessert i Daft Punk-vinkelen er du strengt tatt et dårlig menneske, men da kan du spole til slutten, for der spiller Nile et lite riff fra den nye skiva. Ha en Chic-elig fet helg!