Det er fredag den femte, tid for å skjemte.

Girson«Turboneger»

Girson er kjent som 1/3-del av de bergenske rapfavorittene A-Laget, og som en nokså sentral del av Lars Vaulars liveoppsett. Her er han på egenhånd, men ikke helt. Vi har i grunnen stor sans for videoer som tolker låta på mest mulig bokstavelig vis – så hva gjør girson npr han skal skyte video for låta «Turboneger»? Jo, han henter inn bandet Turboneger, vel.

 

Cat Power «Manhattan»

Chan Marshall går allikevel Girson en høy gang når det gjelder å lage en «literal video». Hun har også vært med og regissere denne selv. Og selv om det ikke akkurat er noe oppsiktsvekkende med en quirky lavbudsjettsvideo hvor man løper rundt på Manhattan, ser det i hvert fall ut som om hun har det gøy. Det unner vi henne!

 

Jonas Reinhardt «The Private Life Of A Diamond»

Man kan vel forsåvidt si at denne videoen også er en nokså bokstavelig tolkning av Jonas Reinhardts åttitallsbfilmsoundtrackpastisjer. Men hey, det funker. Bandet er ute med nytt album I DAG, faktisk!

 

Phoenix «Entertainment»

Wow, Phoenix satser virkelig på den nye singelen sin. Vi postet den offisielle videoen her for en måneds tid siden. I mellomtiden har det kommet en ganske morsom Blood Orange-remix, med gjestevokal fra ingen ringere enn originalbesetningen av Sugababes!! Og nå denne litt utstudert SJARMERANDES «hjemmevideoen». Som allikevel er litt sjarmerende på ordentlig, takket være bikkja som helt klart stjeler showet. Er det en shiba? Og er de der iferd med å bli hipsternes chihuahua?

 

Daft Punk ¦ Random Access Memory ¦ The collaborators «Giorgio Moroder»

OK, dette ekke en musikkvideo. Men det er Giorgio Moroder. Uten bart. Som snakker. Om dansemusikk, Donna Summer og Daft Punk. God helg!