Nyheten om Susanne Sundførs oppfordring til et småskravlende publikum i Kongsberg («Gå hjem og spis bæsj!») spredte seg med rekordfart fra lokalavisen Laagendalsposten denne uken.

Som det het i oppfølgingssaken: «Bæsj er lettsolgt vare!» Sannere ord har vi sjelden sett på trykk i norsk lokalpresse.

Et strålende eksempel er karrieren til en viss Kevin Michael Allin, døpt Jesus Christ Allin (!!), og bedre kjent under navnet G.G. Allin. Beryktet, eh, vokalist og provokatør med band som The Scumfucs, The Cedar Street Sluts og The Texas Naxis. Og for opptredener som inkluderte nettopp spising av bæsj (både publikums og sin egen), og som oftest (særlig mot slutten av karrieren) kulminerte i slagsmål med publikum. Allin lovte høytidelig å ta sitt eget liv på scenen, og fikk det forsåvidt NESTEN til.

G.G. Allin er skildret mot slutten av sin karriere i dokumentarfilmen «Hated» fra 1994. OBS! Versjonen som ligger på YouTube er kuttet betydelig ned, men er fortsatt DEFINITIVT NSFW!

Filmen var regidebuten til en viss Todd Phillips, dengang førsteårsstudent på filmskolen til NYU, men han droppet ut for å fullføre filmen. Og har ikke sett seg tilbake siden dengang – dette ble første steg på en fascinerende karriere som har kulminert (foreløpig) med gigantsuksessen med «Hangover»-seerien.

Moralen er med andre ord helt klar: BÆSJ SELGER. Trivelig lunch!