• Se filmen her!

Vi holder så og si bokstavelig talt pusten i spenning for Paul Schraders mye omtalte kommende «The Canyons». Bret Easton Ellis på manussiden? Lindsay Lohan og voksenfilmstjernen James Deen i hovedrollene? Herrejemini.

Enn så lenge får vi nøye oss med en teasertrailer som ikke avslører så fryktelig mye – eller egentlig har så mye med filmen å gjøre i det hele tatt, mistenker vi.

For å døyve savnet: Schraders forrige film «Adam Ressurected» druknet vel ca. like raskt som den dukket opp, tilbake i 2008.

Handlingen foregår på et eksperimentelt israelsk mentalsykehus på sekstitallet, og omhandler trivelige temaer som konsentrasjonsleirtraumer, barnemishandling og så videre. Når taglinen i tillegg er «historien om en mann som var som en hund som møter en hund som var en gutt» begynner vi å skjønne hvorfor dette ikke ble den helt store kassasuksessen.

Og rett skal være rett: Schrader har alltid vært en noe ujevn regissør (på tross av noen helt enorme høydare som «American Gigolo» og «Blue Collar», og selvsagt sitt udødelige manusarbeide for Martin Scorsese – selv på denne siden av totusentallet finner vi en underkjent perle som «Auto Focus»).

Men med et ensemble som inneholder Jeff Goldblum og Willem Dafoe, i tillegg til noen av Israel og Tysklands ledende skuespillere, har vi lyst til å gi denne en sjanse allikevel – tross alt er selv de mest uforløste filmene til Paul Schrader stort sett både tankevekkende og interessante. Voff voff!

  • Se filmen her!