Stakkars Keanu Reeves. Ikke har han spilt i en god film siden «A Scanner Darkly» i 2006 – og noen kassasuksess må vi enda lenger tilbake i tid for å finne.

Filmen som var planlagt som et storslagent comeback ser på mange måter ut til å bli en katastrofe også. «47 Ronin» er en oppdatert actionversjon av et gammelt japansk sagn som er filmatisert mange ganger tidligere, noen kaller det endog selve «nasjonalsagnet» – historien har forøvrig også vage røtter i virkeligheten.

Men etter at filmen gikk ganske spektakulært over budsjett i innspilling, skal Universal ha fjernet regissør Carl Erik Rinsch fra klipperommet, og utsatt premieren i godt over ett år.

Ai. Lover ikke godt.

Spesielt siden spillefilmdebutant Rinsch er grunnen til at vi allikevel og på tross av alt faktisk er litt spente på filmen.

Hvorfor? Jo, via omveier (altså DETROIT) kom vi over en kortfilm Rinsch (en slags protege for regissørbrødrene Scott, som på et tidspunkt ble vurdert i regissørstolen til det som endte opp som «Prometheus») gjorde på oppdrag for Philips i 2010.

Hvor fem regissører fikk i oppdrag å lage en film ut av et minimalistisk manuskript utelukkende bestående av fem replikker. De andre gidder vi ikke dele engang, men Rinsch sitt bidrag viser en regissør som til de grader evner å skape en egen verden på lerretet.

Ta en titt:

Og for de som ikke snakker russisk, kan vi avsløre at de fem replikkene var:

-Hva er det der?
-Det er en enhjørning.
-Har aldri sett en sånn så nært innnpå før.
-Kom deg vekk!
-Unnskyld.