Advarsel! Vi innleder denne fredagens musikkvideobonanza med en video som IKKE bør bivånes på arbeidsplanen (litt avhengig av hva slags jobb du har, såklart). Men farken hell, det er fredag. Jobb? Fuck det.

Is Tropical – «Dancing Anymore!»

Denne franske frekkasen åpner streit nok. Før det tar en sånn der «uforutsigbar vri» som i utgangspunktet føles litt forutsigbart. Før det virkelig går stokk over stein. VI skal ikke røpe noe mer, se selv. Tommel opp og et høylydt «G-UNIIIIIT»!

Nile Rodgers – «The Terminator»

Den gamle discohelten Nile Rodgers har fått mye oppmerksomhet den siste uken, takket være sitt gitarspill på den ellers litt, tja, firmafestaktige nye singelen til Daft Punk. Og det er jo vel og bra.

Om du er nysgjerrig på hvem denne karen med dreads og bandana på egentlig er, er det bare tre ting å gjøre. A: kjøp alle skivene til Chic, nå. B: les selvbiograifen til Nile fra ifjor. C: sjekk videoen over.

En tidligere uutgitt demo Nile Rodgers spilte inn kvelden etter at han hadde sett den første «Terminator»-filmen, tenkt (i kolaørska) som en skisse til tittelsangen til den på det tidspunktet ikke planlagte oppfølgerfilmen. Blir ikke bedre enn dette. Fanvideoen som fulgte med når Nile postet den for to års tid siden er også ganske ubetalelig.

Frank Ocean – «Lost»

Frank O. er også et navn i nyhetene  den siste tiden, med ny europaturné annonsert og greier – får håpe han klarer mer enn fire låter på Hove! Men han rakk faktisk å filme litt footage til hjemmevideoen sin når han var innom Oslo sist, som du ser om du følger veldig nøye med på klippet til «Lost».

Young Scooter feat. Rick Ross, Birdman & Gucci Mane – «Colombia remix»

Passe breial lineup på ungmopedens nye singel/remix/video. Dratt med seg gjengen ned i jungelen har han også. Men hvor er Scooters mentor og barndomsvenn Future?

Ciara – «Body Party»

Det kan se ut som om han prioriterte å takke ja til Ciaras invitasjon til en såkalt kroppsfest. Kan vel si at jeg skjønner prioriteringen. Er forresten Nayvadius som har skrevet låta også. Tommel opp for fett lite lån fra denne gamle klassikeren: