God fredag! Vi sier som gladiatoren til Cæsar, på vei inn i Colosseum: vi som snart skal dø hilser deg. Slik føles det i hvert fall (skal på jobbfest nemlig).

Hva skal du? Vennligst IKKE svar i kommentarfeltet, jeg bryr meg egentlig ikke, bare en høflighetsfrase.

Angel Haze – «No Bueno»

Ikke 100 prosent overbevist om de musikalske kvalitetene til hun der Haze, men videoene hennes pleier å by på underholdning. «No Bueno» er intet unntak – man tager en dverg, en transe, en dominatrix, noen overvektige folk pluss assorterte folk som bare ser litt rare ut, og hva får man egentlig?

Er det et positivt budskap om toleranse og likeverd her, eller er det bare et freakshow? Døm selv. (Men OK, om vi skal dømme: litt av begge deler).

A-Trak feat Galantis -«Jumbo»

En annen artist som begynner på a og som for tiden lager bedre videoer enn musikk er den fransk-kanadiske DJen A-Trak. I klippet til «Jumbo» spiller A-Trak selv et helt basketball-lag. Men har heldigvis hyret inn noen andre til å spille cheerleader.

Kanye West -«I Am God»

En vi derimot ER svært interessert i musikken til er Kanye West. Såpass at vi må poste klippet til nye «I am God», fra albumet med den ublu tittelen «Kanyeezus» som kommer neste uke, selv om vi ikke kan poste det på siden vår eller embedde den. Du må inn på Kanyes egen hjemmeside for å se den, men da får du også et glimt av selveste Rick Rubin, som etter sigende har hjulpet til med å REDUSERE (altså ikke produsere, men strippe ned) albumet.

Første video til prosjektet ble forøvrig streamet eksklusivt på husvegger i byer rundt om i verden for noen uker siden.

Og grunnen til at vi viser New York-versjonen er fordi det er den eneste vi finner med sangens outro -hvor Frank Ocean synger oppå et sample av de ungarske protohardrockerne Omega! Jøsses.

Dessverre sier ryktebørsen nå at det er fare for at dette (nydelige!) partiet ryker fordi Kanye hadde glemt å klarere samplet før han viste videoen. Æsj ass.

Ralph Myerz feat. Annie – «Take A Look At The World»

Gjett hvem som også er tilbake? Annie! Riktignok ikke verdens største fan av Ralph Myerz, kanskje heller ikke for sangen de har lagd sammen – på tross av at Röyksopp også har bidratt med produksjon.

Men vil alltid ha MASSE hjerte (bokstavelig talt) for Annie siden hun har laget den kanskje beste norske popsangen noensinne en gang i tiden.

Kaveh -«Løkka»

Ny video fra han der «K»! Hentet fra minialbumet «Hjertet Kommer Først». Trivelig, lokalpatriotisk/Løkkapatriotisk stemning.

Poliça feat. Justin Vernon – «Tiff»

Til sist: litt for de som liker indierock og tortur. I videoen til Minneapolisbandet Poliças siste single, en duett med Bon Ivers Justin Vernon, spiller nemlig frontkvinnen Channy sin egen, svært brutale torturist. Voldsomme saker altså.

Helt til sist gjør vi som forrige uke og lar Kristina Djarling få siste ord – en ny tradisjon? Kanskje ikke. Men måtte bare dele Kristinas oppsummering av festivalen Copenhell med dere. God hell! Evt. helg.