Nei, overskriften spiller ikke på det faktum at 50 prosent av den passelig avdøde norske rapgruppen Klovner i Kamp gjør en MEGET bisarr gjesteopptreden i den nye norske filmen «Å begrave en hund» som ingen har lyst til å se (men for all del, gjør gjerne det, ikke for gjesteopptreden til Alis og Dr. S sin skyld, men kanskje siden han der Øyvind Vogt er veldig flink i filmen. Hilsen billettløser #584).

Men på noen helt andre klovner.

Nemlig de, kremt, ofte latterliggjorte Detroit-klovnene Insane Clown Posse. Som burde tåle en latter på egen bekostning. De kan le med, hele veien til banken, siden de tross alt er blant verdens mest økonomisk vellykkede uavhengige artister.

Med en av verdens mest trofaste fanskarer, som går under navnet Juggalos, og ikke deres egen musikkfestival: Gathering Of The Juggalos går av stabelen for 14. år på rad i august. De årlige infomercials for festivalen begynner etterhvert å bli en nesten like viktig tradisjon. Foreløpig er ikke årets sluppet, så vi får nøye oss med fjorårets.

Men til saken: klovnene, som fra før også har spillefilmer på CVen, kan snart legge enda et format under seg. Nemlig tv. I juli kommer de nemlig på tv-kanalen Fuse med et ukentlig program, med et format et sted mellom «Beavis & Butthead» og «Mystery Science Theater». Som oppfinnsomt nok skal hete «Insane Clown Posse Theater». Ehh.

En liten smakebit på formatet:

Veit ikke helt jeg. Klovnene er faktisk langt mer morsomme, og ikke minst mer sympatiske, når de ikke prøver så hardt.