Det er bare å sette seg godt til rette og nyte dagens «double feature»: To dokumentarer om noen av norsk musikkbransjes mest legendariske, mest storslåtte og hårete katastrofer. Begge dokumentarer spilt inn før noen ante de fatale konsekvensene. Her er det forøvrig også mye gull å hente for kvalitetsbevisste avant garde-stylister (vi har gjort markedsundersøkelser, vi vet at dere leser dette).

Del 1: Åge Aleksandersen drar til Svalbard for å øve inn materiale, så til København for å spille inn albumet «Laika» – muligens et av norsk musikkhistories hardest slaktede album. Åge selv har uttalt at han vurderte selvmord når han satt på et hotellrom i Oslo og leste anmeldelsene. Et traume som nok er et vesentlig moment i Åges lenge svært trøblete/foraktsfulle forhold til Oslo og Oslopressen. Men altså. For en gangs skyld hadde nok norsk musikkpresse anno 1991 rett. Døm selv ut fra smakebitene.

Del 2: Det skal mye til for å drepe Backstreet Girls. Kanskje en atomkrig eller noe. Men det var ikke langt unna når de dro til USA for å bli rockestjerner på slutten av 80-tallet. HELDIGVIS med kamera fra NRK på slep.

OBS Vi ble oppmerksom på begge disse GULLVIDEOENE ved å følge Musikkavdelinga ved Trondheim Folkebibliotek på Twitter. Noe som er mye smartere og morsommere enn det høres ut som. Følg dem du og, da vel.