Hadde forberedt noe helt annet til dagens videotips, men etter nattens triste nyheter er det ingenting annet vi kunne poste enn dette: en opplagt og vemodig levende James Gandolfini diskuterer liv, karriere og skuespill på programmet «Inside The Actors Studio» i 2004.

Hvil i fred!

James Lipton styrer en nokså åpen og grundig gjennomgang av Gandolfinis liv – det er særlig interessant å høre om hans tid som daglig leder på en gayclub (eller «mixed» club) på Manhattan, spesielt fordi vi nettopp har lest William Friedkins selvbiografi, hvor han i kapittelet om «Cruising» sneier innom den lite kjente historien om New York-mafiaens tunge tilstedeværelse i homonattlivet i New York, noe også andre Sopranos-skuespillere har førstehåndskjennskap til.

Med andre ord er Gandolfinis knappe kommentar om denne tiden som «research» nok noe av en understatement, særlig med tanke på rollen som Tony Soprano.

Men ikke minst minner Actors Studio-intervjuet oss om at Gandolfini var en skuespiller med en karriere og et repertoar som strakte seg lengre enn Tony Soprano.

Verdt å huske, selv om han selvsagt for alltid vil være uløselig knyttet til rollen som Tony Soprano. I hvert fall nå. Noe det selvfølgelig ikke er noe galt med i seg selv. En rollefigur som vil leve videre i generasjoner fremover.