Denne spalten har, som observante lesere muligens har fått med seg, en aldri så liten forkjærlighet for popvisjonæren Harry Nilsson.

Og det er litt av en Nilsson-sesong akkurat nå, med en ny 17 CDers boks som inneholder både størsteparten av katalogen hans (pluss masse uutgitt snadder), samt den første Nilsson-biografien noensinne.

Akkurat kommet meg gjennom sistnevnte, en aktivitet som medførte endel YouTube-søk. Blant annet ledet det meg til ovennevnte klipp, hvor en ung Nilsson opptrådte på Hugh Hefners merkverdige tv-show «Playboy After Dark». Et talkshow i form av et slags cocktailselskap. Hvor Nilsson kom i følge med ingen ringere enn veteranregissør Otto Preminger.

Nilsson var nemlig på dette tidspunktet hyret inn for å gjøre soundtracket til Premingers første komedie, «Skidoo». Dessverre hovedsaklig husket som en av tidenes verste filmer, noensinne (og litt som Groucho Marx‘ siste film).

BONUS 1

Litt flere musikkgjester fra «Playboy After Dark»

James Brown (med pastor Jesse Jackson og Vicki Anderson!)

Fleetwood Mac:

Linda Ronstadt:

BONUS 2

Litt mer Nilsson på tv, tapet for BBC i 1971, et av svært få opptak som eksisterer av den sceneskye Nilsson live (men spilt inn uten publikum, som en av betingelsene).