Wow, bare en dag etter at denne spalten er tilbake fra sommerferien, og vi skriver ALLEREDE om gjenganger Werner Herzog. Det er kos.

Det vil si: Filmene til den tyske veteranen faller sjeldent under kategorien kos – Joy Divisions Ian Curtis skal ha begått selvmord etter å ha sett sluttscenen i Herzogs «Stroszek» på tv.

«The chicken stops here,» som det står inngravert i vinylen på siste side av Joy Divisions «Still»; utgitt etter Curtis’ død. Uansett: nå har Herzog laget … en kampanjefilm/undervisningsfilm på oppdrag fra telekommunikasjonsgiganten AT&T, om farene ved å sende SMS mens man kjører.

Et prosjekt vi skrev om i denne spalten allerede i juni. Hvor vi lot oss forbløffe over hvor streite, hvor … u-Herzogske snuttene virket.

Men nå viser det seg altså at materialet som ble lagt ut på det tidspunktet kun var teasere. Den ferdige kampanjefilmen, til bruk i high school-undervisning, er betraktelig mer velkjent – det vil si, formen er nok tilpasset formålet, men innholdet, eller Herzogs innfallsvinkel til problematikken? Som Herzog selv i sier til pressebyrået AP:

I’m not a participant of texting and driving – or texting at all – but I see there’s something going on in civilization which is coming with great vehemence at us.

Dette perspektivet kommer kanskje aller tydeligst til syne ved at en av ulykkene Herzog velger å ta for seg er en episode hvor en familie fra det mildt sagt teknologiskeptiske amishfolket blir offer for en fatal, SMS-relatert bilulykke … Symboltungt (no smiley).