Her om søndagen lot vi oss forbløffe over at Kim Gordon var kun seks år yngre enn Wenche Myhre.

Vi må si at det er LITT; men på den annen side ikke fryktelig mindre forbløffende at Grace Jones, som har bursdag i dag, kun er ett fattig år yngre enn Die Wenche. Altså 65. Bare sjekk det ganske uforglemmelige klippet fra den britiske dronningens diamantjubileumskonsert i fjor!

Aner ikke hvem som tenkte at det var en god idé å booke inn Grace Jones til den anledningen. Men det VAR det jo vitterlig. Så hatten av!

Skulle helst ha hatt et bilde av Liz med hatten av, men det var jammen ikke lett å finne. Uansett, dette er en filmspalte. Og tenker man på Grace Jones og film, tenker man vel i første rekke på James Bond-filmen «A View To A Kill». Den kan du leie hos oss.

Men vi klarer ikke unnlate å nevne et par andre minneverdige Grace Jones-øyeblikk i filmhistorien. Som vampyrbordellkultklassikeren «Vamp» (1986).

Og ikke minst Roman Polanskis «Frantic», hvor Grace riktignok glimter med sitt fravær i fysisk form, men hvor hennes tolkning av Astor Piazollas «Libertango», med den engelske tittelen «I’ve Seen That Face Before», spiller en svært sentral rolle.

Til sist, ukas mest rørende YouTube-kommentar i anledning dagen, under fullversjonen av «Vamp». Grattis Grace!