Jepp, noen av våre favorittfilmer utspiller seg på dagens dato. Altså, ikke 31.12.2012. Men i hvert fall på 31. desember. Her er noen av dem.

«The Hudsucker Proxy» (1994)

Dette var filmen jeg selv for alvor oppdaget Coen-brødrene med, av en eller annen litt merkelig grunn. Endte opp med å se den 12 ganger på VHS, og det er dermed sannsynligvis den filmen jeg har sett flest ganger i livet mitt (om vi ikke tar med YouTube-klipp og sånt, da).

«Radio Days» (1987)

Vi nevnte avslutningsmonologen i denne Woody Allen-filmen i denne spalten i går også, men vi kommer ikke unna den.

«Rollebyttet» (1984)

Ah, Eddie Murphy mens han ennå var morsom! Dette er forøvrig en av svært få filmer hvor jeg foretrekker den norske tittelen, av en eller annen grunn.

«When Harry Met Sally» (1989)

Jeg tror ikke på fenomenet «guilty pleasures» sånn egentlig, men dette er like fullt en liten guilty pleasure-film for meg personlig. Fuck it, den er jo kjempefin, kødder ikke.

«Gudfaren II» (1974)

Overkompenserer litt for det klissete forrige valget (og innrømmelsen min) med en skikkelig macho scene. Med to dudes som kysser. Øh.

PS: Om du av en eller annen grunn skulle foretrekke å få plottet til denne filmen oppsummert som en raplåt, sjekk denne übermerkelige, men også merkelig fengende låta.