Det begynner å bli litt for lenge siden vi hørte noe om den planlagte oppfølgeren til dette tiårets beste TV-serie «The Trip» (og legg merke til at jeg ikke brukte ordet «komedie» her, av opptil flere grunner), men så sent som i februar forelå det i hvert fall seriøse planer om en sesong to. Her skulle Steve Coogan og Rob Brydons lett fiksjonaliserte versjoner av seg selv skulle ta turen til Italia – for en reise i fotsporene til Shelley og Byron (!!).

Og hvis du mot formodning ikke har sett den første serien fra 2010 (som også finnes i en helt grei nedklippet filmversjon beregnet på det amerikanske markedet) – vel, så bør du gjøre noe med det.

Men i helgen kom det i det minste andre gode nyheter for fans av Steve Coogan, særlig de som er svake for hans mer folkekjære (men fortsatt morsomme, etter alle disse årene) karakter Alan Partridge. Noe av grunnen til at den pompøse, oppblåste, totalt mislykkede og gjennomgående usympatiske Partridge fortsatt fungerer, er at Coogan (og hans manus-makker Armando Iannucci) ikke lot figuren få hvile på sin suksess i sin opprinnelige inkarnasjon som verdens mest motbydelige talkshow-vert, men har fulgt Partridge på en evig nedadgående spirtal nedover i det britiske mediehierarkiet.

Jeg skal innrømme at jeg selv gikk glipp av hittil siste inkarnasjon, hvor Partridge er morgenvert for nettradiostasjonen North Norfolk Digital – kanskje fordi det opprinnelig var en webserie (for ølprodusenten Fosters). Men etter at webserien i år ble omredigert til TV-serie for Sky med stor suksess denne sommeren, er altså en sesong 2 av denne inkarsjonen av Partridge, «Mid Morning Matters», bestilt.

Episodene kommer på websiden til Fosters i løpet av høsten allerede – woo! I mellomtiden kan vi catche opp med sesong 1 på YouTube. Egentlig helt perfekt sånn på senmorgenkvisten på en mandag!