I dag fyller apekatten Julius 33 år! Voksent!

Det er nemlig ikke tilfeldig at sjimpansen som sjarmerte hele Norge, blant annet gjennom en serie på barne-tv om hans oppvekst blant mennesker, og fikk både egen brus og egen sang, ble døpt nettopp JULius (get it?).

Men som med alle litt … fallerte kjendiser har det gått mye stygge rykter om Julius. Offentlig masturbering foran barn har kanskje sjokkert noen på det prektige Sørlandet, men er vel neppe noe man kan klandre en sjimpanse for. Derimot går det stadig iherdige rykter om at Julius er død, og i noen mer konspiratoriske varianter: at Dyreparken i Kristiansand har satt inn en dobbeltgjenger i hans plass.

Det stemmer ikke. Julius lever i beste velgående, og på tross av noen tilpasningsvansker i ungdommen (og det tragiske dødsfallet til den ene sønnen hans for noen år siden), ser det ut til å gå riktig bra med ham om dagen.

Her kan du se en reportasje fra 2010 i NRK-programmet «Dyrevenn», blant annet med scener fra 30-årsdagen. I tillegg får du blant annet et innslag om en hund og en katt som er bestevenner som bonus. Topp stemning!

Ellers lurer vi bare på en ting: er det nå egentlig så lurt å gi en sjimpanse Urge? Med carbos?