OK, denne er ikke helt ny, men lastet opp på YouTube i år, og spredt i sosiale medier (i våre kretser) de siste dagene. Såvidt kan forstå det er «Batards de Barbares» en slags «fiktiv rapgrupp» skapt for Vincent Cassel-filmen «Sheitan» i 2006, fremført av den noe mindre fiktive rapgruppen La Caution.

Og den mildt sagt grenseoverskridende videoen er regissert av en viss Romain Gavras, sønn av den gresk-franske filmregissøren Costa Gavras, som markerte seg som en del av franskmennenes 68-generasjon med en serie svært politiske filmer som «Z». Som far, så sønn med andre ord.

Romain Gavras har nemlig siden den gang fått en ikke ubetydelig internasjonal karriere som videoregissør. Fremfor alt er han kjent fordi en overvekt av videoene han har laget for internasjonale artister som M.I.A. er blitt bannlyst fra YouTube, MTV og de fleste andre steder.

Senest var han aktuell med video for Jay-Z, Frank Ocean og (albumaktuelle) Kanye West.

Sånn sett er det jo en litt fun fact at han omtrent samtidig med videoen over lagde en video for årets eldste soloalbumdebuterende norske rapper så langt, Don Martin. Som såklart ble forbudt! (På ZTV, om noen husker den kanalen …)