Vi bevilget oss denne uken et gjensyn med reggaelegende og evig eksentriker Lee Scratch Perrys gamle reklamefilmer for det irske bryggeriet Guinness. Som blant mye annet kan by på en oppskrift på verdensfred. Fabelaktige greier – mooooo!

Vi brukte også anledningen til å grave frem et lite knippe NESTEN like ulogiske og/eller usannsynlige reklametalsmenn. Noen som husker Olga Marie Mikalsen for Solo?

Samme brus som kort tid senere kjøpte sjelen til de nokså retningsløse pønkerne Abra Kadavra til en reklamefilm med et stagedive som Mira Craig enda noen år senere leverte en tro kopi av som oppvarmer for Fugees i Oslo Spektrum … trist å se at de på denne siden av årtusenskiftet er redusert til å kjøpe tweets av Paris Hilton.

En svensk en: verdens mest folkekjære gangsterrapper (serr) Dogge Doggelito fra Latin Kings gjør Oboy på sitt sett.

Dogge fornektet seg ikke, og stilte i tillegg opp på en mye omtalt og evigvarende kampanje for elektronikkkjeden Elgiganten.

VIRKELIG galt gikk det kanskje først når han stilte opp for venninen Carolas menighet/sekt Livets Ord

En dubbel med cheese – hva skal man si til Spongebob Squarepants OG Sir Mix-A-Lot i samme Burger King-reklame?

Kanskje bare ja takk? For akkurat denne er slettes ikke dum. Finnes også i fullversjon.

Til sist, og apropos det å si ja: en reklametalsmann som ikke er fullt så absurd, snarere HELT REKTIG. Legendariske Burt Bacharach skrev reklamemusikken til en serie filmer hans daværende kone Angie Dickinson gjorde for Martini & Rossi. Og stilte også selv opp i en flott birolle i en av dem!