Som lovet: Her er oppfølgeren til forrige ukes kåring av fiktive nattklubber vi skulle ønske at var virkelige slik at vi kunne gått på dem.

Her er fem vi ville holdt oss langt unna:

Ballsalen i Overlook Hotel («The Shining», 1980)

Jækla fint interiør – men hvor er nødutgangen????

Araberbaren («Angst Essen Seele Auf», 1974):

Vi er glad i brune steder, men det får være måte på tristesse. Unnskyld det innebygde potensielt rasistiske ordspillet. Men stedet skal allikevel ha for myndig og kyndig bartender. I virkeligheten «datet» hun Freddie Mercury. Se, for et søtt par!

Cocktailbaren i «Cocktail» (1988):

For å si det med et klønete tospråklig ordspill på tittelen på forrige film på denne lista: Flair essen seele auf!

Ungdomsbaren Hard Disk (Hotel Cæsar):

Norsk film og tv-produksjon er full av tafatte, misforståtte forvrengninger av det derre hippe utelivet i Oslo. Det er allikevel liten tvil om at Hard Disk tar kaka. Dessuten, som klipp #2 illustrerer: her er det litt for stor fare for (norsk TV-DRAMA), ass. Samt en viss risiko for … battlerap?!

Le Rectum («Irreversible», 2002):

Av høyst forståelige grunner ligger ikke den ekstremt brutale sisteakten i «Irreversible» ute på tuba, men du ser noen glimt i videoen over, til musikken som tonesetter besøket på SM-klubben «Le Rectum».

I og for seg et tvilstilfelle dette, i og med at det kan diskuters hvor fiktiv denne klubben er: regissør Gaspar Noé filmet nemlig scenen på en ekte SM-klubb i Paris. Men ommøblerte nok til at det er godkjent, så det så. Apropos: tror nesten det er rom for egne topp fem-lister i kategoriene «strippeklubb» og «gayklubb» også.

Mulig vi kommer tilbake til det neste mandag! Ta det rolig så lenge.