Uten noe omsvøp eller noen kontruert anledning, her er de!

«Kantina» i første Star Wars:

Denne er så åpenbar at det nesten er litt døvt å ta den med, men hadde vært enda døvere å IKKE ha den med. Han Lucas (vel, og de der Disney, som eier rettighetene nå) er litt vrien på sånt, så fant ikke noe godt klipp på nett. Men tipper de fleste får opp bildet av stedet bare ved å høre musikken. Kanskje ikke det tryggeste stedet i galaksen. Men hey. Har vært på skumlere steder. I Oslo.

Club 13 («Himmel og helvete»):

Den ektremt lett kamuflerte fiksjonsversjonen av den legendariske Osloklubben Club 7 er en luguber bule, i likhet med forrige sted. Men den har også en ting til til felles med den der kantina: et kickass husband! Med blant annet en purung Terje Rypdal, en purung Jan Garbarek -og ikke minst, en purung og forførerisk Inger Lise Andersen (senere Rypdal). Virker i det hele tatt som et mye fetere sted enn Club 7 noensinne var (i hvert fall de gangene mamma tok meg med på lørdags formiddag og jeg tråkka rundt på en sånn tråbil).

Diverse nattklubber i München («Derrick»):

Omtrent daglig drømmer jeg meg bort til det glamorøse nattelivet i Mûnchen rundt slutten av syttitallet slik det skildres i TV-serien om kommisær Derrick. High fashion! Dette er et tilfeldig eksempel. Fant dessverre ikke den episoden som handlet om en OND DISC JOCKEY. Eller den som handlet om en OND SOLOGITARIST PÅ HEROIN. Når jeg tenker meg er forbausende mange «Derrick»-episoder satt til slike nattklubbsettinger. Heldigvis!

Korova Milk Bar («A Clockwork Orange»):

Drekka melk! Med snadder oppi. Visste du at «korova» er russisk for ku, forresten?

Klubben inni oppbevaringsboksen på gamle Østbanen («Mannen som ikke kunne le»):

Kjell Karlsens orkester med Wenche Myhre! Hun var sannelig ikke så verst i den alderen der. Du kan velge å betrakte denne listen som urangert. Men denne troner LETT øverst uansett.

OBS/PS: Neste mandag tenkte jeg å følge opp med å kåre fem fiktive nattklubber du IKKE vil ende opp på. Kom gjerne med tips og forslag i kommentarfeltet!