Apropos pratet om mods i denne spalte tidligere denne uken, og apropos The Whos Pete Townsend (gode!) selvbiografi «Who I Am», som kom mandag denne uken på norsk (Basar Forlag): kunne det friste med et aldri så lite gjensyn med «Quadrophenia», Franc Roddams 1979-film løselig basert på The Whos konseptalbum fra 1973 med samme navn?

Jo, det frister alltid, si!

Townsends bok nevner forøvrig svært lite om filmen – forståelig nok i og med at selve produksjonen skjedde uten særlig innblanding fra The Who, som på denne tiden dessuten hadde mer enn nok med å takle trommeslager og villmann Keith Moons dødsfall i Harry Nilssons beryktede Londonleilighet høsten 1978.

Townsend nevner riktignok den litt merkelige ideen om å caste John Lydon fra Sex Pistols i hovedrollen, en plan som ble stoppet av at distributøren ikke fikk forsikret Lydon for innspillingen, takket være det noe frynsete pønkeryktet. Kanskje lite greit. Men dette er jo gammelt nytt for de ivrige av dere.

For å bøte på mangelen på fersk trivia: her er et intervju med dude som lagde tittelsekvensen til (blant annet) «Quadrophenia».