• Se filmen her!

Denne uken, i anledningen all «Kon-Tiki»-oppstyr, kåret den norske filmbloggen Montages en topp 10 over filmer som utspiller seg på havet.

Ærlig talt har jeg mer enn et par høner å plukke med den lista. Hvor er «Mytteriet på Bounty», for eksempel – altså 1962-utgaven med Marlon Brando?

Og la oss ikke engang snakke om «Waterworld». I utgangspunktet, sånn av ren refleks, stusset jeg litt over at Lasse Åberg / Jon Skolmen-komedien «S.O.S.» var med. På bekostning av «Att angöra en brygga», om man på død og liv skal ha med en svensk film som utspiller seg på sjøen.

Det finnes faktisk en film som er objektivt bedre enn «S.O.S. Selskapsreisen» på alle tenkelige punkter. Norske komikere til sjøs? Hei, Rolf Just-Nilsen i «Stompa til sjøs».

Filmen er langt fra det beste Åberg/Skolmen har gjort sammen – ikke engang den beste «Selskapsreisen»-filmen.

Men når jeg tenker meg om, og legger vekk alle logiske innvendinger, merker jeg at jeg at jeg har lyst til å se filmen igjen allikevel. Og alle gode filmopplevelser handler vel i bunn og grunn om nettopp det: å legge igjen all logikk.

• Se filmen her!

BONUSTIPS: Om du er våken tidlig nok i riktig by er det dessuten supersøndag på Kon-Tiki Museet på Bygdøy i Oslo. Inngangsbilletten inkluderer både visning av den originale, Oscarvinnende «Kon-Tiki»-filmen til Thor Heyerdahl – og konsert med det generelt fremragende surforkesteret The Beat Tornados!