Av og til benytter vi torsdagene til å ta en titt på aktuelle eller odde trailere, eller andre smakebiter på kommende filmer og produksjoner. På sett og vis føyer klippet over seg inn i dette, men med litt mørkere og bokstavelig talt morbide overtoner.

Forrige onsdag fant politiet i Newcastle 26 år gamle Lee Halpin død i en forlatt bygning i et røffere strøk i byens West End (øst/vest-skillet går ofte motsatt vei av det i Oslo i ordentlige byer, jfr «West End Story» for eksempel). Det er han på videoen over. Hvor han med engasjement og en patos man selv kan velge om man vil tolke oppriktig eller ei forteller om sitt prosjekt for å «sette fokus på situasjonen til byens hjemløse». Nemlig å selv sove på gata i syv dager. Med kamera. For å sette fokus på de stakkars hjemløses situasjon.

Og som en del av sin søknad til et trainee-program hos TV-kanalen Channel 4. Kremt.

De første rapportene, inkludert de som ble referert også i norske medier, gikk ut på at Halpin skulle ha frosset ihjel. Innendørs, påkledd, i en storby, i fire minusgrader. Hmm.

Senere arresterte politiet to personer for narkotikarealterte forbrytelser i forbindelse med saken, og det seneste er at obduksjonen av Halpin ikke gir noen klar konklusjon. Men man begynner vel å ane en historie som er mye mørkere her, enn et slags speilbilde av de hjemløses situasjon.

Noe som kanskje heller hører hjemme på «Black Mirror» enn som «Onsdagsfilm fra virkeligheten». Det aner oss også at det er sider ved denne saken som burde få oss til å stoppe opp og reflektere litt over den formen såkalt «gravejournalistikk» har antatt på TV-skjermen, med skjulte kameraer, falske identiteter og skokrem i trynet om nødvendig.

Sånn bare for å være enda litt mer kynisk på tampen: hvis de fant noen videoopptak sammen med kroppen, håper jeg familien gir dem til Werner Herzog.