Hei du, du som digger «Black Mirror» og synes samtiden er skikkelig kynisk og råtten, du som hater reality-tv, du som hater den kyniske utnyttingen av unge mennesker nesten like mye som du hater de dumme nekene som er med i «Paradise Hotel». Du, ja. Her er et kombinert newsflash og blast from the past: 1970-dokumentaren «Groupies» står igjen som et nokså definitivt bevis på at ting ikke nødvendigvis var så jævla mye bedre før.

Ron Dorfman og Peter Nevards dokumentar er ærlig talt en sensasjonslysten og spekulativ affære, men samtidig skutt med full tilgang til det dypeste backstagemørket tiårsskiftet 60/70 kunne by på, på legendariske klubber som Fillmore (både East og West) og Whisky A Go Go. Regissør Dorfman skulle senere bevege seg videre til «klassikere» som «Bloodsucking Freaks», før han endte opp i pornobransjen, så klart.

For et mer nyansert portrett av disse kvinnene, inkludert egentlig nokså oppegående folk som «Cynthia Plaster Caster», anbefales nok heller for eksempel selvbiografien til Pamela Des Barres. Dette er utelukkende et tilsmusset blikk på den mørkeste skyggesiden. Og sånn sett nyttig for de som er nysgjerrige på «scena»: Sannheten ligger nok som vanlig et sted i midten der.