Ingen tvil om at gårsdagens dødsfall må markereres også i denne spalten.

Men pussig nok ville det være en grov overdrivelse å påstå at det er laget noen definitiv dokumentarfilm om Margaret Thatcher. Det racet begynner nok for alvor nå.

I mellomtiden går vi for ITNs ambisiøse, omfattende og litt småtreige åtte episoders dokumentar fra 2008. Ikke den mest sexy dokumentaren vi har sett, men kanskje ikke tidenes mest sexy tematikk heller? Den like fabelaktige som erkebritiske voiceoveren til den avdøde skuespillerlegenden Anna Massey (noen husker henne kanskje fra Michael Powells «Peeping Tom») er uansett et klart pluss i margen.

BONUS: uansett hva man ellers synes om Margaret Thatcher er det vanskelig å ikke la seg imponere litt av hennes respons når den populære svenske TV-journalisten Stina Dabrowski (ellers blant annet kjent for direkte creepy oppførsel på grensen til sextrakassering mot blant andre Dolph Lundgren) ville ha henne til å hoppe foran kamera.

Dabrowski selv lot seg i hvert fall imponere -i et intervju i forbindelse med fjorårets svenske premiere på «Iron Lady», uttalte hun følgende om møtet:

Jag gillade inte henne på den tiden, men när jag gick ifrån mötet så gjorde jag det, det måste jag erkänna. Det är den absolut mest svettiga intervju jag någonsin gjort, jag var precis sjöblöt efteråt. Hon är den absolut tuffaste person jag träffat, med den starkaste personligheten och övertygelsen. Jag var helt tagen av henne.