Litt av en skrue, han der Yoshiro Nakamatsu. Eller som han selv foretrekker å kalle seg: verdens beste oppfinner, Dr. NakaMats.

En tittel 85-åringen fra Japan hevder å kunne inneha i kraft av sine over 4000 patenter på forskjellige oppfinnelser. Det bør nevnes at dette tallet ikke har latt seg bekrefte – i likhet med Nakamatsus påstand om at han oppfant floppydisken, men lisensierte oppfinnelsen til IBM.

Blant hans andre, bekreftede oppfinnelser finner vi ting som hoppesko, briller som ser ut som øyne (så ingen ser at du har på deg briller) og … en parykk som kan forandres til et hendig slagvåpen om man trenger å forsvare seg selv.

Et sted mellom virkelighetens Petter Smart og Reodor Felgen, kanskje? NakaMats sier selv at hjernen vanligvis får for mye oksygen, og at han får sine beste idèer under vann, «0.5 sekunder før døden inntreffer av oksygenmangel». Mer om det i klippet øverst.

Som er hentet fra danske Kaspar Astrup Schröders underholdende 2009-dokumentar om NakaMats. Vil du se mer har du flaks i dag, for hele greia ligger ute gratis hos NRK!

Bonus: Dr NakaMats på BBC-programmet «Adam & Joe go Tokyo».

Dr Nakamats har dessuten sin egen YouTube-kanal, hvor han blant annet har lagt ut denne snedige «Theme Song»-en (til en melodi han neppe har oppfunnet selv, kan man vel si).