Her er et kickstarterprosjekt vi har tro på: Shan Nicholsons «Rubble Kings» forteller historien om New Yorks gjengkultur på syttitallet. En subkultur vi i grunnen stusser over at ikke har vært emne for en (proff) helaftens dokumentar i nyere tid – vi snakker tross alt om en historie man kjenner godt fra fiksjonsuniverset fra før, ikke minst via Walter Hills «The Warriors».

Som lå langt nærmere virkeligheten både hva angikk outrert klestil og enkelte plotdetaljer enn man kanskje skulle tro, som traileren til «Rubble Kings» antyder. Blant annet skimter vi et «allmøte» i stil med (om ikke fullt så overdådig) åpningen til Hills film.

I tillegg er det en historie som er nært knyttet til opprinnelsen til den i dag verdensomspennende hip hop-kulturen, en forbindelse som Nicholsons film ser ut til å legge stor vekt på, passende nok.

Filmen er allerede ferdig innspilt og klippet, med en drøss intervjuer med de som var der når det skjedde – vi skimter vel nylig avdøde eks-borgermester Ed Koch i begynnelsen der, til og med, fra et klipp som ser ut til å være et intervju hentet fra Nicholsons forrige dokumentar, kritikerroste og nokså relaterte «Downtown Calling».

Men det trengs mer spenn for å lisensiere arkivklipp og musikk. Det synes jeg han fortjener. Ser ut til at denne tyske tv-dokumentarklassikeren, som vi har skrevet om før, er en av arkivkildene, forresten:

Og apropos musikk: her er et utvalg perler fra traileren til «Rubble Kings», som vi får håpe de får råd til å lisensiere i den ferdige filmen også.