OK, har bablet litt om Harmony Korines «Spring Breakers» i denne spalten før. Men etter at jeg fikk sett den på OIFF på fredag (offisiell premiere i USA er ikke før i mars, så hatten av til festivalledelsen) greier jeg i hvert fall ikke holde tåta.

Har for eksempel en slags kommentar til filmen på trykk i Morgenbladet i morgen.

Men jeg kan jo ikke bruke noen av poengene derfra, så da må jeg finne på noe annet å snakke om. Det har jo generelt sett vært snakket mye om at filmen byr på voksne hovedrolleprestasjoner fra Disneysnellene Vanessa Hudgens og Selena Gomez. Og kanskje litt for lite om at filmen også byr på spillefilmdebuten til selveste Gucci Mane.

Gucci hvem, sa du?

Gucci spiller en gangster. Bombe! Derimot gjør James Franco en svært solid innsats som den «lett eksentriske» rapperen/dopselgeren Alien. Med andre ord byr filmen på såvel rappende skuespillere som skuespillende rappere. En gylden anledning til en uoffisiell kåring:

NOEN GANSKE FÅ AV DE BESTE SKUESPILLENDE RAPPERNE OG RAPPENDE SKUESPILLERENE I HISTORIEN

Brian Austin Green («Beverly Hills 90210»)

Kjekkas-Green nøyde seg ikke med å la sin rollefigur David Silver rappe på skoleballet i TV-serien Beverly Hills 90210 – han slapp til og med et forbausende nok helt repektabelt rapalbum som seg selv like etterpå

Rammellzee («Stranger Than Paradise»)

Rapper, Basquait-bestefiende, graffittiartist, okkultist – avdøde RAMM:ΣLL:ZΣΣ var en mann med mange masker. Allikevel er hans korte opptreden i Jim Jarmuschs debutfilm fra 1984 blant det aller mest minneverdige i et eksentrisk og mangefasettert livsverk.

Samtlige skuespillere («Rappin’»)

Skikkelig god idè, det der grepet med å la samtlige skuespillere rappe over rulleteksten. Det har vel strengt tatt også blitt brukt senere, men lite som slår denne originalen.

Ice Cube (samtlige filmer)

Det finnes rett og slett ingen dårlig anledning til å poste dette klippet.