Hvilken dag er det i dag? Jo, det er 26 år og tre dager siden Metallica veltet med bussen i Sør-Sverige og … Cliff Burton, va. Det var der han døde. Og bandet med ham, vil enkelte hevde.

Uansett: pleier å markere det hvert eneste år ved å se klippet over, et av Jonas Indes fineste øyeblikk EVER. Og et godt eksempel på det dypt menneskelige elementet han tilførte som medlem i Killinggänget – som vi har skrevet om tidligere.

Det igjen er en god anledning til å minne om at TV-serien «Jonas Löfte», som handler om Jonas Indes kamp mot psykiske problemer og rusmisbruk og den der tunge veien tilbake, nå har rullet og gått i fire episoder på SVT. I siste episode fikk vi følge med tilbake til leiligheten hvor Jonas Inde hoppet ut av vinduet i et selvmordsforsøk, like etter hans uventede exit fra Killinggänget. Heavy shit. Du kan se hele serien (så langt) her.

Og om du er skuffet for at det ble litt lite Cliff Burton, kan du være glad for at du allikevel gadd å lese ned hit. Her har du en link til et liveopptak av Metallica (m/Cliff Burton) fra Toulouse i 1984. Som de vanligvis så nedlastingsskeptiske Metallicerene la ut gratis i anledning årsdagens for sin gamle venn og kollegas død. Så ålreit, da!

PS: