En av dagens gladeste nyheter er at billettene er lagt ut for salg til legenden Burt Bacharachs to konserter i Norge i juni.

Jepp, 17. juni spiller 83-åringen i Grieghallen i Bergen, og dagen etterpå i Folketeateret i Oslo. Bak seg har han en karriere som ble innledet som orkesterleder for Marlene Dietrich, og på sitt foreløpig siste album (fine «At This Time» fra 2005), samarbeidet ham med Dr. Dre. Det spennet der, fra Dietrich til Dre, sier litt og sitt om levd showbizliv.

Fremfor alt er Bacharachs navn, og hans karakteristiske sanger, florlette og umiddelbare tross sine avanserte kordstrukturer og ofte uventede taktarter, knyttet til filmens verden. Hans såkalte gjenreisning på nittitallet, både takket være en generell oppvurdering av såkalt underholdningsmusikk, og hans eget samarbeid med Elvis Costello, fikk en slags offentlig kurvetopp med en sjelden opptreden fra far sjøl på lerretet, i den første «Austin Powers»-filmen.

Burt dukket også opp i begge oppfølgerne, og har i senere turneeer benyttet seg av en videointroduksjon fra Mike Myers som Austin Powers – skal bli spennende å se om den har fått hvile nå, kremt. For når det gjelder Bacharachs MUSIKK på film, er dette som en ren parentes å regne.

Her er fem utvalgte, essensielle Bacharach-sanger skrevet for film, plukket ut fra MANGE høydepunkter:

«What’s New Pussycat» (1965), sunget av Tom Jones

«After The Fox» (1966), sunget av The Hollies og Peter Sellers

«The Look Of Love», fra «Casino Royale» (1967), sunget av Dusty Springfield

«Raindrops Keep Falling On My Head», fra «Butch Cassidy And The Sundance Kid» (1969), sunget av BJ Thomas

«Best That You Can Do/Arthur’s Theme», fra «Arthur» (1981), sunget av Cristopher Cross

BONUS: Burt takker ja til en Martini on the rocks, servert av daværende kone Angie Dickinson: