Broadcast «Berberian Sound Studio»:

Hvem sa at tidlig januar var en dødperiode for plateslipp? På mandag kommer det som muligens blir hele 2013s høydepunkt for fans av kultfilmmusikk fra syttitallet og/eller det britiske kultbandet (muligens i dobbeltbetydning, i hvert fall om man legger til en «ok» foran …) Broadcast.

Lydsporet til Peter Stricklands skrekkfilm «Berberian Sound Studio», som handler om en lyddesigner for en italiensk skrekkfilm på syttitallet (!), var nemlig også det siste Broadcasts frontkvinne Trish Keenan jobbet med før hun tragisk nok døde av svineinfluensa for ganske nøyaktig to år siden.

Kendrick Lamar «Backseat Freestyle»:

Dessuten har mannen bak en av fjorårets beste skiver laget en ny video, til en av de beste låtene på den skiva.

Toro Y Moi «Say That»

Er det bare meg, eller høres Toro Y Moi litt ut som et tenkt forsøk fra suppeprodusenten Toros side på å jazze opp tomatsuppen sin litt ved å skrive ut en sjekk for å bruke kjendiskokk Trond Moi til å fronte driten? «For ei suppe», som det heter i en viss norsk film. Selve navnet altså. Musikken Chaz Bundick lager under navnet høres heldigvis mye bedre ut.

khat/hashish vs Andy fra Bromstad «Knips (Ekeberg Garage-miks)»:

Men OK, ellers er det litt stille. Såpass stille at jeg har en unnskylding til å poste noe jeg har vært med på å lage selv. Sangen altså. Ikke videoen. Det er en hjemmevideo fra Bromstad. Siden dette er en film- og tv-blogg kan jeg bruke anledningen til å avsløre vokalsamplet på slutten av låta – det er tross alt ingen som sier ordet «whore» kulere enn Janice Soprano, det må i så fall være Ralphie Cifaretto: