Da Roland lanserte «basslinjeboksen» TB 303 var tanken at opprinnelig at den kombinerte sequenceren og bass-synthen skulle kunne brukes istedet for bassgitar til demoinnspillinger. Problemet var at den var ekstremt vanskelig å programmere, særlig om man var ute etter en autentisk basslyd. Dermed ble produksjonen lagt ned etter at 20.000 bokser var produsert.

Og der hadde kanskje historien sluttet, om det ikke var at noen av disse boksene fant veien til unge, uerfarne DJer og produsenter i Detroit og Chicagos indre by. Deres måtte å bruke 303-lyden på, langt utenfor brukermanualens anbefalinger, ble en viktig byggesten i house og techno – og selve kjennetegnet til subgenren Acid House.

Ganske kul historie, fint fortalt i denne dokumentaren.

Den ekstremt uengasjerte fortellerstemmen tilhører forøvrig Nate Harrison, som senere lagde den ikke ukjente dokumentaren om hvordan et trommebrekk fra en gospelsoulsyvtommer 20 år senere skulle legge grunnlaget for en hel musikksjanger.

BONUS: Det var ikke kun i Detroit og Chicago at TB 303 ble brukt utenfor manualens anbefalinger med uventede resultater: