Hva slags Facebooktype er du? Liker du å a) poste kattevideoer, b ) diskutere politikk, eller er c) hele din tilstedeværelse på Facebook et konseptuelt kunstprosjekt?

Dokumentarfilmen «Ai Weiwei Never Sorry» burde ha noe å by på enten svaret er a), b), c) eller kanskje helst d) alle tre.

  • Se «Ai Weiwei Never Sorry» her!

Ai Weiwei er den kinesiske samtidskunstneren og aktivisten som for alvor ble et verdensnavn etter at kinesiske myndigheter arresterte ham i 2011 (selv om han forlengst var et etablert navn i kunstverdenen på det tidspunktet). Og Alison Klaymans dokumentar følger da også begivenhetene som bygger opp til dette vendepunktet tett. I tillegg til at det gir en unik skildring av Weiweis hjemmetilværelse, sammen med sine 40 katter.

Hvorav en kan åpne døra selv. Nååååh!

LITT MINDRE SØT KATTEFILMBONUS:

den hyperproduktive, multimediale Weiwei driver med mye rart. Deriblant produksjon av egne dokumentarfilmer. Deriblant denne ikke fullt så nusselige filmen fra 2011, om Kinas kattematindustri (altså ikke kattemat-industri, prikk prikk prikk).

LITT VEL OBVIOUS BONUS:

I tilfelle det finnes noen der ute som IKKE har sett Ai Weiwei danse «Gangnam Style», så er det jo faktisk verdt å få med seg fra under den steinen i skauen de bor.

VESTLANDSBONUS:

Om du befinner deg i eller i nærheten av Bergen en gang mellom nå og 1. april, kan det være verdt å få med seg Ai Weiweis installasjon hos Bergen Kunstmuseum.