«Sherlock Holmes: A Game of Shadows» er vel grunn god nok til ikke å se så altfor mørkt på romjulen – om ikke annet kan den i hvert fall bidra til å dempe abstinensene etter en ny sesong av den fantastiske BBC-serien «Sherlock» (forhåpentlig kommer den relativt fort, selv om både Sherlock og Watson – Benedict Cumberbatch og Martin Freeman – er involvert i innspillingen av «Hobbiten»).

Med Guy Ritchie som Sherlock-regissør vet man i hvert fall hva man får: En supervittig hovedperson i Robert Downey jr.s skikkelse, kompetent samspill med Jude Law som Watson og litt for mange og lange velkoreograferte slåssescener.

Litt spennende blir det også å se Noomi Rapace i hennes første store internasjonale rolle. Til neste år blir hun for øvrig også å se i Ridley Scotts «Alien»-relaterte «Prometheus».

Uansett. Her har det utmerkede filmnettstedet Collider samlet en del nye klipp fra «Sherlock Holmes: A Game of Shadows» – norgespremiere 2. juledag. Se opp for en supervittig hovedperson i Robert Downey jr.s skikkelse, kompetent samspill med Jude Law som Watson og litt for mange og lange velkoreograferte slåssescener.