Og prisen for beste bruk av en låt av popgruppen Wham! i en amerikansk komedie går helt klart til «Zoolander» (TV 2 Zebra 21:00)! Ben Stillers 2001-komedie ville dessuten vunnet enhver prisutdeling for beste DVD-menyer -«Special features? I believe that would be my eyebrows». Men de får du jo ikke sett i kveld.

«Zoolander» er historien om den mannlige supermodellen Derek Zoolander, en karakter Ben Stiller utviklet for noen korte klipp til VH1 Fashion Awards i 1996 og 1997.

Filmversjonen er noe bortimot et rekordforsøk i kjendiscameos, er du fan av slikt gjelder det å bruke pauseknappen hyppig om du skal få med deg alt fra David Bowie, Lil Kim og Vince Vaughan til DJ Mark Ronson, Karl Lagerfeld, Tom Ford og Donatella Versace. Den inneholder også Hollywooddebuten til en purung Alexander Skarsgård – ikke fullt så udødelig her som i «True Blood» (se klippet øverst!).

Stiller beholder tross kjendistettheten allikevel en slags følelse av overskuddsprosjekt blant venner og bekjente – for eksempel spiller både Stillers mor, far (fantastiske Jerry Stiller, i dag best husket som George Costanzas far i «Seinfeld»), søster og kone større og mindre roller.

I tillegg til en kompisgjeng som inneholder såvel Owen Wilson som Will Ferrell, selvsagt.

En annen ting som jeg lurer på er når vi får sett er den lenge bebudede oppfølgeren med den nokså snedige (?) arbeidstittelen «Twolander»: den har vært offisielt planlagt siden slutten av 2008, og manuskriptet har visstnok vært ferdig et års tid allerede. Hva venter de egentlig på? Bekreftelse på en cameo fra Alexander Skarsgård?

Stillers opptreden på Saturday Night Live som Derek Zoolander burde forhåpentligvis være et tegn på at planene i det minste ikke er helt skrinlagte:

En litt flau innrømmelse mot slutten her: siden jeg så denne filmen for første gang vil jeg anslå at jeg gjør en variant av «Blue Steel» på anslagsvis 50 prosent av alle fotografier som har blitt knipset av meg.

 

Eksempel her!

 

SE OGSÅ
Filmens historie (NRK2 21:10)
Dead Calm (TCM 22:45)
Jonathan Ross Show (SVT1 23:05)
Saturday Night Live (Viasat4 01:40)