Videoen over var i juni 2007 den aller første videoen som ble postet på Funny or Die, humorwebsiden til evig TV-tipsfavoritt Will Ferrell og hans regissørkompis Adam McKay (kjent fra en lang rekke nære samarbeidsprosjekter med Ferrell, ikke minst alles favoritt «Anchorman»).

En av forrige tiårs aller mest virale videosnutter, og starten på en webside som raskt utviklet seg til det rene humorlaboratorium, et slags pusterom hvor både celebriteter -og ikke minst, den tette underskogen av komikere på nivåene mellom fullstendig ukjent og Will Ferrell -har kunnet utforske yttergrensene for både hvor rar og hvor støtende amerikansk komedie kan være.

i 2008 inngikk Ferrell og McKay et partnerskap med HBo for å produsere TV-serien «Funny or Die presents». Kanskje var idèen, å lage internettvideoer for TV-publikum, både litt rar og litt baklengs? Og resultatet var da også noe ujevnt de to sesongene programmet fikk før det (så vidt vi har kunnet google oss frem til) ble kansellert i fjor.

Allikevel er epsiodene som for tiden vises på statskanalen (NRK3 23.10) fulle av forfriskende idèer (selv om gjennomføringen ikke alltid kommer helt i mål). Og ikke minst: ansikter vi gjerne skulle sett mer av. ta for eksempel Rob Riggles, som enkelte kanskje husker fra Jon Stewarts show.

Han sa opp jobben som korrespondent for Stewart for å satse på en filmkarriere som aldri har fått ordentlig luft under vingene. Stort sett småroller som politimann, militær, gymlærer eller en annen form for jocky rasshøl. Ikke så rart, for Riggles har ikke bare en fysikk og et oppsyn som skiller seg fra 99 prosent av samtlige komikere i vertden.

Han har bakgrunn som yrkesmilitær og var gjennom nittitallet utstasjonert Liberia, Afghanistan og Kosovo. På «Daily Show»tiden pleide han å spøke om at han kunne drept samtlige andre medlemmer av ensemblet. Det er morsomt, fordi det er helt sant. At en oberstløytnant (jada!) kan være såpass morsom som Riggles er på sitt beste, må vel kunne betraktes som et slags unntak fra regelen. Og kult å se ham på norske TV-skjermer igjen.

 

SE OGSÅ

Kontoret (TV2 12:30)

Gordon Ramsay rydder opp (TV3 20:30)

Sovjetunionens siste dager (NRK2 22.15)