«Hej allihopa», for å sitere Anna Anka.

Det er fredag igjen. Passende at TV3 sender det som må være tidenes mest velegnede vorspielfilmer: de smått underkjente Farrellybrødrenes debutfilm «Dumb & Dumber» (21:30). Riktignok begynner det å bli en stund siden Farrellybrødrene lagde en virkelig god film – kan dette snus med den planlagte oppfølgeren (da ser vi bort fra den GRUSOMME «prequelfilmen» fra 2003) til «Dumb & Dumber»? Litt skeptisk, men både Jim Carrey og Jeff Daniels skal være tilknyttet prosjektet og manuset blir visstbok skrevet i, øh, skrivende stund.

Hvis du vil ha en vorspielfilm med litt mindre promping, litt mindre svensk bikini-team og litt mere skreddersydde dresser og Roy Orbison-låter, kan vi jo også nevne at TVNorge aldeles samtidig viser «Pretty Woman» – og legg merke til at jeg ikke nevnte kjønn her engang. Eller ordet «jentevors».

Beklager valget av YouTube-video, men følte at jeg måtte holde på familien Anka-tematikken her. Som musikalsk plaster på såret kan vi nevne at NRK3 sender Slayer, Anthrax og Megadeth live fra Gøteborg i fjor sommer i opptak fra 01:40. Riktignok mangler Metallica-delen av denne «fire store»-konserten, men det er da strengt tatt kun Slayer du trenger å se her allikevel.

Men de trenger du til gjengjeld å se, spesielt klokka litt på to natt til lørdag. Sånn. Da har du vorspiel og nachspiel servert på ei TV-fjøl. Festen får du stå for sjøl.

 

SE OGSÅ
Broen over Kwai (NRK2 21:45)
Letterman (VOX 23:00)
South park (TV2Zebra 02:45)
Cops (Viasat4 04:30)