Det er et eller annet veldig fascinerandes ved byen Calgary, der den ligger, nokså isolert midt på prærien. En by bygd opp rundt en politistasjon, så sent som på slutten av 1800-tallet. Som arrangerer massiv westernfestival hvert eneste år for å feire en stolt historie og en tradisjon som ikke eksisterer. Kåret til den reneste byen i verden i 2007 av Forbes.

Jeg kan ikke tenke meg noen ondere by i hele verden. Jeg har aldri vært der, men jeg har i likhet med Bon Iver skrevet en sang om byen (den er ikke ferdig enda, men jeg begynte på den før han Ivers, altså), og jeg har veldig lyst til å dra dit.

Derfor skal jeg for første gang se en episode av det reiseprogrammet til Dansken og Fingern i dag, reprisen av «Onkel Amerika» (TV3 19:00). Ikke bare er de i Calgary, men de er der for å spore opp en slektning av Rune Rudberg. Darkness on the edge of verdens cleaneste town! Ut mot prærien!

En blog som fascinerer meg, litt på samme måte som byen Calgary, er Norwegian Media Watch. Drevet av en fyr som har gjort det til sitt livsverk å påpeke faktafeil om Canada i norsk presse. En av hans kjepphester er den tankeløse omtalen av USA som Amerika eller Nord-Amerika.

Man kan da faen ikke glemme Canada på den måten der! Jeg tror nettopp derfor at han blir veldig glad for at Dansken og Finger’n inkluderer Canada i sin definisjon av Amerika i programmet sitt. Og alt som gjør Norwegian Media Watch glad gjør meg litt glad også.

PS:


SE OGSÅ
«Aldri annet enn bråk» (NRK1 12:55)
«Direktøren for det hele» (SVT2 21:40)
«Morten Harket – mannen bak myten» (TV2 21:40)
«Paradise hotel» (TV3 01:55)