Om det eksisterer noe slikt som trofaste lesere av denne spalten, har de sikkert fått med seg enkelte… oppheng.

Deriblant ekstremtrivia. Og svenske TV-produksjoner.

Forsåvidt følger mitt lille oppheng på SVTs daglige gameshow «Vem vet mest?» (SVT2 19:00) ganske logisk ut av dette. Foruten at totimersmaratonen på søndager er utmerket, trygg hangover-TV som aldri svikter.

Likevel føles det som noe av en «guilty pleasure», det er noe så traust og trygt over hele konseptet, det blir liksom litt som å innrømme at man digger «Beat for beat». Programleder Rickard Olsson har jo dessuten spesialisert seg på harmløs, trygg familieunderholdning, det føles ikke spesielt KREDIBELT å innrømme at man ler av de tørre replikkene hans.

Men ut av skapet: jeg knegger i sofaen av onelinerne hanses om Bostongurka, og standardvitsene om å møte deltagerne på krogen etterpå. Det er noe med svenskene som gjør at selv den (nest) mest folkelige TV-underholdertonen gir rom for mer smartness og (ikke minst) popkulturell kapital enn man finner på et over gjennomsnittlig vellykket avsnitt av «Trygdekontoret» her hjemme.

Vi trenger ikke gå omveien om smartness og sånt engang, strengt tatt. Dude er rett og slett ganske spontant morsom, ihvertfall innimellom. Sjekk:

SE OGSÅ:
4-stjerners middag (TVNorge 19:30)
Hellstrøm inviterer: Kristin Halvorsen (TV3 20:00)
2046 (NRK2 23:45)
Uka med Jon Stewart (VOX 22:35)